4 behangtrends 2015

Waar veel mensen voorheen kozen voor witte, glad gestucte muren of natuurlijke tinten in huis voor een strakke en luxe uitstraling, zal in 2015 behang floreren verwacht men. Niet het interieur, maar juist de muren krijgen een nieuw karakter in 2015, waarbij de beste behangtrends voor 2015 flora en fauna prints, een marmer- of houteffect en illustratieve prints zullen zijn. Met behang op uw muren laat u zien wie u bent, doordat de stijl van het behang in veel gevallen overeenkomt met uw karakter. In dit artikel lichten de behang experts van nubehangen.nl de beste behangtrends 2015 verder toe.

Behangtrend #1: Flora en Fauna

Flora en fauna behang

2015 wordt het jaar waarin flora en fauna een belangrijke behangtrend zal worden, waarbij palmbladeren, insecten, tropische bloemen of bijvoorbeeld vogels uw muren bedekken met een vrolijk en speels type behang. Kies bijvoorbeeld voor een ontwerp van de Nederlander Edward van Vliet, die tropische aspecten combineert in het behang en hiermee een stijlvol geheel heeft weten te creëren. Te druk is het zeker niet, door de rustgevende achtergrond bij dit type behang. Een ideale behangsoort voor op een grote wand in uw gang, slaap- of woonkamer, wat niet snel zal gaan vervelen.

Behangtrend #2: marmer- en houteffecten

huisstijl-woonblog3Naast de opkomst van flora en fauna in 2015, zal ook het verwerken van marmer- en houteffecten in het behang een belangrijke trend worden. Diepe kleuren die langzaam in elkaar overlopen en subtiele strepen over het behang, maken deze trend tot een warme toevoeging aan uw woon- of slaapkamer. Met bijvoorbeeld een aantal Afrikaanse maskers aan uw muur en een licht interieur, geeft dit behang een gezellige, huiselijke sfeer.

Behangtrend #3: Subtiele stijlelementen

Effen kleuren zien we steeds minder als behangsoort en ook in 2015 zal hier ook weinig gebruik van worden gemaakt. De derde behangtrend voor 2015 is behang voorzien van subtiele stijlelementen, zoals grote ruitvormen, hibiscusbloemen of waterachtige strepen. Het geeft een rustgevende sfeer in de kamer waar u dit behang op de muur aanbrengt, maar zorgt toch voor een huiselijke sfeer met deze subtiele details in het behang. Waar de flora en fauna op uw behang felle kleuren met zich meebrengt, is deze derde behangtrend voornamelijk gericht op de wat terughoudender kleuren die minder prominent in de kamer naar voren komen.

Behangtrend #4: brick en terra

huisstijl-woonblog1Sommige woningen zijn voorzien van grote bakstenen muren die een compact en warm gevoel uitstralen. Lang niet alle woningen kunnen gebouwd worden op deze muren. Daarom zal in behangtrends 2015 het brick – en terra behang weer helemaal gaan opleven om toch die huiselijke en gezellige sfeer te creëren. Met het reliëf, dat in het behang is verwerkt, lijkt het net een bakstenen muur, waardoor u toch dat uitzonderlijke gevoel krijgt. Het brick – en terra behang beschikt over verschillende varianten die elk hun eigen stijl hebben en u daardoor kunt afstemmen welke het best bij u past.

Comments
  1. Femke

Leave a Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *