Beveilig je huis in stijl

Jaarlijks vinden er honderden woninginbraken in Nederland plaats, reden genoeg dus om de beveiliging van uw woning nog eens een extra keer na te lopen. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van (on)zichtbare mogelijkheden om uw woning in stijl te beveiligen tegen ongewenst bezoek van buitenaf. Met onderstaande tips van de Tilburgse slotenmakers en slotenspecialist, weet u zeker dat u de kans op een inbraak aanzienlijk verkleint, zonder dat uw woning op een vesting gaat lijken. Beveilig je huis in stijl dus!

Tip 1: kies voor een deurslot met vingerafdrukherkenning
De eerste tip van deze slotenspecialist is een slot, die nog niet zo’n lange periode op de markt verkrijgbaar is. Het slot werkt op basis van vingerafdrukherkenning en is niet meer dan een klein plaatje naast of op uw deur. Het systeem achter de vingerafdrukherkenning maakt het mogelijk om al uw gezinsleden te registreren, zodat zij ieder veilig naar binnen kunnen komen. Voordeel aan dit slot is dat het niet open te breken is en dat ook het vergeten van een sleutel voortaan verleden tijd is! Niet alleen effectief, maar ook nog zeer gebruiksvriendelijk.

Tip 2: kies voor een driepuntslot
Een volgende tip van deze slotenspecialist is het driepuntslot, wat het voor een inbreker een stuk minder aantrekkelijk maakt om in uw woning in te breken. Voordeel aan dit driepuntslot is dat het uw deur op meerdere punten beveiligd. Waar een normaal slot slechts een contactpunt met de deurpost bevat, kiest u met een driepuntslot zoals de naam al doet vermoeden voor drie van deze punten. Voor inbrekers zal het een te tijdrovende klus worden om deze drie punten open te breken, waardoor ze uw woning liever links laten liggen. Daarbij kunt u ook kiezen om deze punten te voorzien van verschillende sloten, waarbij u de garantie heeft dat inbrekers buiten de deur blijven.

Tip 3: plaats magneetcontacten op ramen
Naast de deur is het volgens deze slotenspecialist aan te raden om ook elders in uw woning te controleren of de beveiliging goed genoeg is. Een inbreker kan bijvoorbeeld ook via een raam naar binnen komen! Om dit tegen te gaan kunt u zogenaamde magneetcontacten plaatsen tussen het raam en het kozijn. Zodra het raam wordt geopend door de inbreker, is het contact tussen de beide magneten onderbroken en zal er een alarm geactiveerd worden. Kiest u voor de modernste oplossing, dan wordt er ook een signaal gestuurd naar een meldkamer.

Tip 4: gebruik een brievenbusafschermer

De Tilburgse slotenmakers adviseert u ook om een brievenbusafschermer te plaatsen indien u ligt te slapen of buiten de deur bent. Een bekende truc voor inbrekers om binnen te komen is het hengelen via de brievenbus of het kattenluikje. Daarbij gebruiken ze een ijzerdraad om de hendel naar beneden te duwen. Deze manier wordt voornamelijk de laatste tijd gebruikt door de ‘slimmere inbrekers’ die weten welke woningen niet op slot zijn gedraaid. Draai dus niet alleen de ramen en deuren op slot, maar zorg ook dat andere openingen goed zijn afgeschermd.

 

Leave a Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *