lampenclusters, hipper dan ooit

Zoals Rob de Nijs zong: alleen is maar alleen. In groep is alles veel leuker. Dat is ook de filosofie achter groepjes van meerdere hanglampen. Deze lampenclusters zijn de perfecte blikvanger voor een interieur. Ze geven elke hal, woonkamer, bureau, eetkamer… meteen een speelse toets. Lees snel verder en laat je inspireren!

Dezelfde lijn of met hoogteverschil

Er zijn verschillende manieren om een lampencluster te vormen. Je kan ze bijvoorbeeld op dezelfde hoogte en in dezelfde lijn hangen. Vind je dit wat saai? Gebruik dan telkens een ander model per lamp, zoals de Tom Dixon Beat Light.

lampencluster1

Indien er voldoende ruimte is, kan je ook spelen met de hoogte van de armaturen. Hang bepaalde hanglampen wat lager om extra diepte te creëren. Dit is een erg dankbare ophangtechniek, omdat er minder meetwerk aan te pas komt om alles uit te lijnen.

Spelen met pendels

Elke hanglamp heeft elektriciteit nodig. Een pendel is dus onontbeerlijk. Gelukkig kan je deze pendel als decoratief element gebruiken en misschien zelfs extra in de verf zetten. Kies bijvoorbeeld voor een asymmetrische opstelling, waarbij de pendeldoos niet vlak boven de lampen hangt. Bovendien zijn er gekleurde draden die je hanglampencluster nog meer doet opvallen.

lampencluster2

Frisse kleuren

Nu we het toch over kleuren hebben: lampenclusters hoeven niet altijd dezelfde kleur te hebben. Ook met een mix van diverse tinten is het de moeite waard. Laat je bijvoorbeeld inspireren door deze kleurrijke Dark Babala hanglampen in rood, geel, groen en munt. Als dat geen leuke combinatie is?

kleurrijke lampen

Tips voor lampenclusters

Ben je van plan om een lampencluster in je woning op te hangen? Dan hebben we nog enkele handig tips:

  • Houd rekening met de bedrading. Sommige modellen hebben geen centrale pendeldoos, waardoor er verschillende gaten in het plafond nodig zijn.
  • Zorg dat de lampen geen al te hoge lichtopbrengst hebben, zodat er geen overbelichting is.
  • Minder licht nodig? Dan is het geen slecht idee om de lampencluster dimbaar te maken, of ze op te splitsen in twee aparte groepen (die je apart kan bedienen).
  • Is de pendel te lang? Gebruik dan extra haakjes om deze een tweede keer tegen het plafond te bevestigen.

Leave a Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *